Motion og sundhed i undervisningen

Motion er mange ting, og det behøver ikke altid at foregå i de traditionelle idrætstimer. På Kværs Idrætsfriskole tænker vi bevægelse og motion ind alle de steder, hvor vi har mulighed for det. Vi starter hver dag med morgenmotion, men også i de almindelige undervisningstimer gør vi,hvad vi kan, for at bevæge os mest muligt. Det kan være, at vi hinker gangetabeller i skolegården eller laver en rask hentediktat ude på gangen.

I middagspausen er der også indlagt middagsmotion, som kan være samspilslege, stafetter og alt muligt andet.- ofte er det lege de kan tage med sig videre i frikvarteret.- delt fik de pulsen op  og dels legede de måske med andre end dem de normalt ville have leget med og nyerelationer opstår.

Også om eftermiddagen i SFO'en har vi fokus på bevægelse, og vi benytter os ofte af de fantastiske muligheder, området giver os.

FIFA 11 for health

I skoleåret 2016/2017 har 5.-6. klasse være med i et projekt der hedder FIFA 11 for health, som har fokus på sundhed, trivsel og motion. Eleverne skulle igennem et forløb, hvor de hver uge på 2x45. min. er aktive med en bold og hvor der samtidig kommer fokus på sundhed og trivsel.

Projektet startede og sluttede med nogle test (fysisk og kognitiv). Derefter er der 11 uger med motion på programmet.

Projektet er udvilket af FIFA, DBU og Københavns Universitet. Nena har være på kursus i det og er certificeret, så hun kan undervise børnene.

Vi på Kværs Idrætsfriskole er en af de første skoler i Danmark der er med i projektet og den første sønderjyske skole. Det er vi meget glade og stolte over og vi glæder os meget til at komme igang med projektet og se resultaterne :-)

Projektet vil køre igen fra skoleåret 2018/2019, hvor det vil være 5.-6. klasse der skal igennem det